EMDR

Nadat ik eerder het certificaat EMDR master Practitioner heb behaald nu, na een jaar extra scholing en supervisie, geregistreerd als EMDR Therapeut. 
EMDR als aanvulling, naast andere waardevolle methodieken, en inzetbaar bij traumatherapie. Wetenschappelijk (evidence based) aangetoond dat het zijn vruchten afwerpt bij het verminderen van de emotionele lading na het meemaken van heftige traumatiserende gebeurtenissen. 
En toch … het is een aanvulling en geen instant oplossing of een wondermiddel. De therapeutische relatie op basis van wederzijds vertrouwen is en blijft onmiskenbaar voor mij als therapeut van wezenlijk belang voor het doen slagen van de therapie en dus ook EMDR. 

EMDR staat voor een versnelde verwerking van traumatiserende gebeurtenissen. Ons brein en lichaam slaan herinneringen, emoties en de ervaringen aan heftige gebeurtenissen op. 
Herinneringen, emoties met zintuigelijke en lichamelijke ervaringen splitsen zich af van je wie je werkelijk bent of bedoelt bent te zijn. Dikwijls zijn er vaak geen woorden aan te geven, omdat het lang geleden, misschien zelfs als baby, heeft plaatsgevonden. 
Dit maakt dat je hier lang en dikwijls levenslang hinder van kunt ondervinden en last van kunt hebben met veel nare gevolgen als relationele problemen, verslavingen, psychosomatische klachten etc. 
EMDR biedt de mogelijkheid om de last(en) te verlichten en de emotionele lading die samenhangt met een traumatische gebeurtenis te laten afnemen.

Ik ben blij dat ik EMDR kan inzetten bij cliënten met een (zwaar) te dragen bagagelast en zal me, samen met de cliënt, richten op herstel vanuit een vertrouwensrelatie waarbij erkenning, veiligheid en nabijheid essentieel is.

Geregistreerd: https://www.emdr-therapeuten.nl/de-therapeut/