Wie is Gerda?

Mijn naam is Gerda Idema, geboren in mei 1966 te Tweede Exloërmond en sinds enkele jaren weer woonachtig in het huis waar ik geboren ben. Sinds 1989 ben ik getrouwd met Arjan en samen hebben we 2 prachtige dochters en inmiddels een 2 geweldige kleinzoons mogen ontvangen.

Sinds januari 2014 ben ik, met veel toewijding, mijn praktijk gestart in De Veenkoloniën, een elkaar overlappend gebied in de provincies Drenthe en Groningen. Daarvoor ben ik ruim 25 jaar werkzaam geweest binnen de Geestelijke Gezondheidszorg, waarvan bijna 3 jaar binnen de verslavingszorg. De laatste jaren als leidinggevende voor de administratieve zorgprocessen. 

Om de praktijk te kunnen starten heb ik, naast een intensieve periode van zelfonderzoek en reflectie, de 4-jarige HBO-opleiding voor Psychosociale Hulpverlening afgerond. Daarnaast heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd en laat ik mij regelmatig bijscholen op post-HBO niveau.

Werken naar bewustwording staat bij mij centraal. Bewust worden van eigen patronen en van daaruit werken naar wensen en doelen op weg naar ontwikkeling. Denken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen. Professionaliteit en creatief werken met het hoofd, hart en handen zijn onderdelen in mijn werkwijze. Dit op basis van veiligheid en vertrouwen, zodat een goede samenwerking tot stand kan komen. 

In mijn werk sta ik voor gelijkwaardigheid, veiligheid, de erkenning van jou als expert van jouw eigen leven, onbevooroordeeld luisteren, vertrouwen en respect.

Ik werk vanuit een Christelijke levensbeschouwing. Het geloof biedt kracht, maar roept soms ook vragen op in probleemsituaties. Ook dan is het belangrijk dat je hierover kunt praten. Uiteraard hoef je als hulpzoekende deze levensovertuiging niet te delen.

Ik ben geregistreerd en ingeschreven bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en stel mijzelf hiermee onder het tuchtrecht, beroepscode en bijscholingsreglement door hen gehanteerd. De praktijk is geregistreerd bij de koepelorganisatie Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Hiermee voldoe ik aan de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Als register therapeut voldoe aan de gestelde beroeps- en ondernemerseisen. Door het NFG en RBCZ vindt er een doorlopende toetsing plaats en staat dit garant voor kwalitatief goede zorg.