Vrouw 50 jaar

In april was ik emotioneel helemaal op. Letterlijk aan het eind van mijn latijn. Mijn huwelijk van 15 jaar stortte in na een gewelddadige fysieke confrontatie. Langzaam maar zeker waren mijn kinderen meegesleept in mijn depressie; een depressie die een oorsprong had in mijn kindertijd, als slachtoffer van een narcistische moeder

Na 49 jaar en totaal uitgebrand zocht ik naar verlossing van de hevige emotionele pijn die ik al zo lang meedroeg, en bovendien wilde ik niet langer mijn kinderen door mijn depressie zien lijden.
Zes maanden eerder was ik online op zoek gegaan naar informatie over narcisisme. Ik las alle boeken die ik kon vinden en stuitte een paar maanden later op de website van Het Verdwenen Zelf. Hier kreeg ik een lijst van psychologische coaches die me verder konden helpen. Gerda stond op de lijst, waar het mij ook opviel dat zij begeleiding gaf vanuit een Christelijke oogopslag. Dat sprak me meteen aan. Na een kort telefoongesprek maakten we mijn eerste afspraak.

Deze maand heb ik mijn begeleiding (gesprekken en e-coaching) met Gerda afgerond. Ik heb in de afgelopen zeven maanden met haar hulp de muur van bouwstenen van trauma’s kunnen ontdekken en langzaam mogen afbreken. Ik heb nieuwe perspectieven gekregen en mocht heb samen met Gerda langzaam maar zeker de deuren en ramen open gegooid naar mijn identiteit. Het licht schijnt weer in mijn hart en in mijn ziel, en ik kan nu weer met mijn man en kinderen uitkijken naar een nieuwe en positievere toekomst. Ik moest eerste door diepe dalen kruipen, dalen van pijnlijke ervaringen en weggedrukte gevoelens, emoties die al jarenlang verdrukt waren.

Als je als slachtoffer van narcisisme eindelijk ontwaakt uit je nachtmerrie, zie je dat het leven zo schoon, positief en leefbaar kan zijn. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik de email om hulp op de site van Het Verdwenen Zelf heb verstuurd, en de stap durfde te nemen om Gerda te ontmoeten.