Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws

Toegelaten Trauma-academie

Terug van toelatingsgesprek en aangenomen om de PostMaster HBO te volgen aan Trauma-academie Celevt in Amstelveen. Doel: cliënten meer en beter te kunnen helpen in behandeling en begeleiding bij de effecten van (vroegkinderlijke) traumatisering. Ben erg enthousiast over deze opleiding en zie uit naar de start in januari 2020.

Lees verder

Geschreven op 17 mei 2019

Aanmeldstop

Nu de wachtlijst langer dan een half jaar is acht het niet verantwoord om deze nog verder te laten oplopen. Met tegenzin zie ik me genoodzaakt om een aanmeldstop in te lassen. Daarnaast zal de structuur en invulling van de praktijk het komende jaar wijzigen. Hierover binnenkort meer.

Lees verder

Geschreven op 7 januari 2019

IK STA EVEN STIL EN DAT IS EEN HELE VOORUITGANG!

De eerste week van 2019 is alweer bijna voorbij, het gaat zo snel. Voor ons ligt een jaar van nieuwe verwachtingen en nieuwe hoop. Achter mij ligt een jaar waarin ik heb ontdekt dat de boog niet altijd gespannen kan zijn, of hij zal breken. Rust is net zo noodzakelijk voor de geest als slaap. De […]

Lees verder

Geschreven op 6 januari 2019

Feestdagen

Vanaf vrijdag 21 december t/m woensdag 2 januari is de praktijk letterlijk offline en gesloten. Alleen voor acute (crisis)situaties zal ik telefonisch beschikbaar zijn tussen 12.00 en 13.00 uur en mail en app lezen. Ik wens iedereen fijne en gezegende feestdagen en een goede start van 2019!

Lees verder

Geschreven op 20 december 2018

Akte van Licentie

Alle registratiepunten weer goedgekeurd (bij- en nascholing, intervisie/supervisie en te lezen literatuur). Daarmee de licentie opnieuw binnen en verlengd tot 31-03-2021, de praktijk kan weer een tijdje vooruit, voelt goed 😄.

Lees verder

Geschreven op 17 december 2018

Vergoedingenoverzicht 2019

Het vergoedingenoverzicht van de zorgverzekeraars over 2019 is bekend. Zie: https://zijnvol.nl/…/Vergoedingenoverzicht-zorgverzekeraars… Het goede nieuws is dat vanaf 2019 therapie ook vergoed wordt door het zorgverzekeraarsZilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO en OZF. Alle zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dit kan in veel gevallen zeer rendabel zijn, omdat je dan niet je eigen risico van minimaal […]

Lees verder

Geschreven op 28 november 2018

Armoede van generatie op generatie

Een mooi en zorgvuldig gemaakte reportage over armoede van generatie op generatie in de Veenkoloniën, met een kleine bijdrage door mij. M.i. kan gesteld worden dat er sprake is van ‘trauma van generatie op generatie met als gevolg armoede’. Trauma als oorzaak van armoede en de gevolgen daarvan zich uitend in angst en sprakeloosheid, wat […]

Lees verder

Geschreven op 18 november 2018

Kiwa Keurmerk

Certificering en registratie bij Kiwa Keurmerk ZZP’ers Zorg is vanaf 1 september 2018 een feit. Hiermee wil ik tegemoet komen aan cliënten en financierders (WMO/gemeenten en zorgverzekeraars), dat ik als psychosociaal hulpverlener/therapeut voldoe aan de gestelde beroeps- en ondernemerseisen en kwalitatief goede zorg verleen.  

Lees verder

Geschreven op 22 augustus 2018

Algemene Verordening Gegevensbescherming

In het kader van de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zal vanaf week 21 (22 mei) met iedere cliënt afzonderlijk een nieuw behandelovereenkomst doorgenomen en getekend worden. Binnen de therapie zal hiermee niets veranderen, maar zal de veiligheid van de privacygevoelige gegevens en de rechten van de cliënt hiermee gewaarborgd zijn.

Lees verder

Geschreven op 14 mei 2018

Therapie in de natuur door wandelen

Gisteren (13-04-2018) wel een hele fijne en gave scholingsdag gedaan en mijn ‘toolbox’ kunnen uitbreiden voor in de praktijk: ‘Therapie in de natuur door wandelen!’ Wist je, dat door te lopen en te praten hoofd en lichaam met elkaar worden verbonden en daarmee het verstand en het gevoel? Je beide hersenhelften worden geprikkeld, verbonden en […]

Lees verder

Geschreven op 14 april 2018